Mos op uw kunstgras is een vervelend probleem dat u liever uit de weg gaat. Het oogt slordig en kan zelfs de kwaliteit van uw kunstgras aantasten. Maar er is gelukkig een eenvoudige manier om dit aan te pakken, zodat uw kunstgras er snel weer netjes bij ligt. Met de juiste schoonmaakmethode is het mos zo verdwenen. Samen bekijken we hoe dat het makkelijkst is, van begin tot eind.

Uw kunstgras schoonmaken in 3 stappen:

 

Stap 1. Het herkennen van mos in uw kunstgras

Het is belangrijk eerst te herkennen en te begrijpen waarom mos juist in uw kunstgras groeit. Mos ziet er uit als een dichte, groene of gelig groene mos die zich vastzet op de kunstgrasvezels, vaak op plekken die vochtig zijn of weinig zonlicht krijgen en waar aarde in de mat zit. Het zorgt niet alleen voor een minder fraai zicht, maar kan ook problemen met de afwatering veroorzaken.

Stap 2. De aanpak met MossKade met gebruik van de drukspuit

We beginnen met MossKade, speciaal ontwikkeld om mos in kunstgras te bestrijden. Dit milieuvriendelijke product zorgt ervoor dat het mos makkelijker loslaat van het kunstgras waardoor het mos eenvoudig opgeveegd kan worden. MossKade werkt tot in de wortel van het mos, waardoor het gemakkelijk loslaat van de kunstgrasvezels.

Voor het aanbrengen van MossKade gebruikt u de drukspuit. Deze speciale spuit zorgt ervoor dat het product gelijkmatig over het mos verdeeld wordt, zodat geen plek onbehandeld blijft. Het apparaat is makkelijk te hanteren en zorgt voor een precieze toediening zonder productverspilling.

Stap 3. Opruimen met de kunstgrasborstelmachine

Na de behandeling veegt u het dode mos eenvoudig op met een kunstgras borstelmachine, voorzien van een handige opvangbak. Deze machine is niet alleen ideaal voor mos, maar ook voor het opruimen van ander vuil en bladeren. Dankzij de opvangbak verzamelt en verwijdert u al het afval gemakkelijk, wat het schoonmaakproces vereenvoudigt.

Door deze stappen te volgen en regelmatig te herhalen, blijft uw kunstgrasmat vrij van mos en ziet het er het hele jaar door prachtig uit. Goed onderhoud verlengt niet alleen de levensduur van uw kunstgras, maar zorgt ook dat uw tuin netjes blijft.

Wat veroorzaakt mosgroei?

Mos geeft de voorkeur aan vochtige, schaduwrijke plekken. Slechte afwatering of onvoldoende zonlicht kan bijdragen aan mosgroei. Door zijn structuur kan kunstgras vocht, (rotte) bladeren en grond vasthouden tussen de vezels, wat ideale omstandigheden voor mos creëert. Regelmatig onderhoud is cruciaal om dit te voorkomen.

Het belang van goed onderhoud

Goed onderhoud van uw kunstgras voorkomt niet alleen mosgroei maar zorgt ook voor een veilige speelomgeving. Verwijder regelmatig bladeren en ander afval, zorg voor een goede afwatering door zand onder het kunstgras en gebruik indien nodig MossKade om beginnende mosgroei aan te pakken. 

Door deze stappen te volgen, zorgt u ervoor dat het mos geen kans krijgt om in uw kunstgras te groeien, zodat uw kunstgras er altijd perfect bij ligt. Uw tuin blijft niet alleen een lust voor het oog, maar ook een duurzamere keuze voor de komende jaren. Met een beetje zorg en aandacht kan iedereen zo eenvoudig en simpel genieten van een mooi en altijd groen gazon!

Let op bij het gebruik van MossKade!

Veelgestelde vragen

Is MossKade veilig voor huisdieren?

Absoluut, het is ontwikkeld met het oog op milieu en veiligheid. U kunt het zonder zorgen gebruiken in tuinen waar kinderen en huisdieren spelen.

Hoe vaak moet ik mijn kunstgras behandelen?

Dit hangt af van uw specifieke situatie. Denk hierbij aan hoe bosrijk de omgeving is, hoeveel schaduw er op uw kunstgras valt, of het kunstgras onder bomen ligt en hoe vochtig de omgeving is. Over het algemeen is het verstandig uw kunstgras twee keer per jaar te inspecteren en zo nodig te behandelen.

Werkt MossKade ook tegen andere soorten onkruid?

Hoewel MossKade specifiek ontworpen is tegen mos, kan het ook effectief zijn tegen sommige algen.