Kunstgras borstels zijn er in allerlei soorten en maten. Daarom kan het een zoektocht zijn welke borstel of machine voor uw kunstgras geschikt is. In deze blog nemen wij u mee in de afwegingen die u kunt hebben tijdens het kiezen voor de juiste borstelmachine voor uw kunstgras.

Waarom heb ik een kunstgras borstel nodig?

Een kunstgras borstel heeft u nodig om uw kunstgrasmat in een goede conditie te houden. Door regelmatig te borstelen veegt u de vezels weer omhoog, gaan deze minder snel plat liggen en en ziet het kunstgras er weer strak uit. Zo verlengt u ook de levensduur van het kunstgras.

Ten slotte verwijdert u met het borstelen van kunstgras ook vuil, bladeren en ander organisch materiaal wat op het gazon kan ophopen. Op die manier is de kans dat het afval gaat rotten kleiner. Rottende bladeren en vuil is één van de oorzaken van mos. Als u uw kunstgras dus regelmatig borstelt en daarmee het vuil verwijdert, is ook de kans op mos kleiner. Hierdoor voorkomt u de kosten van een intensieve onderhoudsbeurt.

Kortom, regelmatig uw kunstgras borstelen zorgt dus niet alleen voor een mooiere uitstraling van uw gazon, maar het zorgt ook voor een verbeterde afwatering en het voorkomt onkruidgroei. Met onze machines zorgen we voor een eenvoudige oplossing, die een groot verschil maakt.

Zo kiest u de juiste borstel voor uw kunstgras

Er zijn verschillende soorten borstels geschikt voor het borstelen van uw kunstgras, ieder met haar eigen voordelen. Om te beginnen is het belangrijk om te kijken naar het oppervlak dat u wilt schoonmaken. Hoe groot is het, hoe snel raakt het vervuilt en zijn er veel hoeken, kanten en bochten? Vervolgens kijkt u naar de machine zelf. Gaat u voor een stukje comfort en heeft u genoeg opbergruimte? Of kiest u toch voor iets minder comfort maar een machine die klein en handzaam is?

Bij het kiezen van een borstel voor kunstgras komt er dus stiekem nog veel bij kijken. Daarom benoemen wij hieronder kort onze borstelmachines en de bijpassende voor- en nadelen. Zo kunt u kijken welk type borstelmachine het beste bij u past. Heeft u liever persoonlijk advies? Mail, bel of stuur ons gerust een appje!

Soorten kunstgras borstels

Er zijn verschillende varianten beschikbaar. Allereerst is het oppervlak van uw kunstgras belangrijk. Hoe groot is het oppervlak dat u wilt schoonmaken? Dit berekent u door de rekensom: De breedte van het kunstgras maal de lengte van het kunstgras is in meters. Zo heeft u gelijk een eerste indruk van de grootte. Overigens zijn onze machines van Garland Roll&Comb geschikt voor alle soorten kunstgras.

Elektrische bezem kunstgrasonderhoud

Elektrische kunstgras veger Garland 141E

Deze kunstgras veger kiest u wanneer het oppervlakte 75 vierkante meter of kleiner is. Voor grotere oppervlakten kunt u deze machine ook gebruiken maar dan kost het meer energie dan wanneer u voor een machine met wieltjes kiest.

Overigens is deze machine ook een mooie aanvulling op één van de grotere varianten wanneer u veel hoeken en bochten heeft. Met de grotere machines komt u minder makkelijk in de hoeken en tussen bijvoorbeeld bloembakken. Door deze machine te combineren met bijvoorbeeld de 302E of 502E kunt u sowieso overal komen. Deze machine is licht van gewicht en eenvoudig te gebruiken. Hij weegt slechts een kleine zes kilo en neemt weinig opslagruimte in beslag.

Kunstgrasonderhoud machine

Borstelmachine voor kunstgras 302E

Is het kunstgras groter dan 75 vierkante meter of alles recht toe, rechtaan, dan is de 302E een betere oplossing. Deze weegt meer dan de 141E maar is wel makkelijker in het gebruik. Ook deze is relatief eenvoudig op te bergen. Het voordeel van deze machine is dat het afval ook direct opgevangen wordt in de opvangbak. Dat is een stuk makkelijker dan wanneer u het zelf nog op moet vegen. Zo bent u nog sneller klaar en is het wordt het borstelen van kunstgras gewoon een feestje! Wij adviseren deze machine tot een oppervlak van 150 tot 200 vierkante meter.

Kunstgras borstelmachine met opvangbak

Kunstgras borstelmachine 502E

De kunstgras borstelmachine 502E is combineert gebruiksgemak met comfort. Door de brede en stevige hendel is het een eenvoudige en makkelijk te bedienen machine. Daarnaast heeft deze machine ook een opvangbak van wel 40 liter. Hier wordt al het vuil in opgevangen en kunt u na het vegen makkelijk legen. De hoogte van deze machine is ook in te stellen zodat het mogelijk is de tegendruk van de machine in te stellen. Zo wordt het borstelen minder zwaar en intensief. Het nadeel van deze machine is dat die vergelijkbaar is met de grote van een grasmaaier en dus meer opbergruimte nodig heeft. Wel is het mogelijk om de arm in te klappen zodat de borstelmachine ergens onder geplaatst kan worden. De machine heeft een 40 centimeter brede borstel en is geschikt tot 450 vierkante meter.

Schoonmaakmachine kunstgras onderhoud

Benzine borstelmachine kunstgras 602QG

Voor degene die geen verlengsnoer wil of kan gebruiken, is de benzine borstelmachine 602QG voor kunstgras de beste keuze. De machine biedt een grote mate van bewegingsvrijheid en kracht. Ideaal voor grote oppervlakken en professionele gebruik. Deze benzine borstelmachine heeft een borstelbreedte van 40 centimeter, een verstelbare hoogte om de kracht van de borstel in te stellen en een opvangbak van maar liefst 45 liter. Het advies is om deze machine alleen te kiezen wanneer het oppervlak groter is dan 200 vierkante meter of voor professioneel gebruik.

Tips voor het gebruik van een kunstgras borstel

Tip 1. Regelmatig borstelen

Borstel uw kunstgras minstens één keer per maand om de vezels rechtop te houden en vuil te verwijderen.

Tip 2. Gebruik de juiste machine

Kies een borstelmachine die past bij de grootte van uw grasmat en het comfort wat u wilt.

Tip 3. Veeg zoveel mogelijk tegen de vleug in

Kunstgras staat altijd een bepaalde richting op. Over het algemeen wordt er gekeken vanuit de plek waar u het meeste zit. Zit u vaak in huis en kijkt u op het kunstgras? Over het algemeen kijkt u dan tegen de vleug in, zo lijkt het kunstgras namelijk het groenst en echter. Ook kunt u dit voelen door over het gras te wrijven. Tegen de vleug in voelt u de meeste weerstand. Ten slotte is dit ook te zien wanneer u aan het vegen bent. Gaan de haren omhoog staan, dan veegt u tegen de vleug in.

Tip 4. Verwijder groot vuil handmatig

Zo bereikt u meer met de machine en voorkomt u dat deze sneller kapot gaat.

Tip 5. Wees voorzichtig met de randen

De randen kunnen (als deze niet goed vastgemaakt zijn) loskomen. Daarom is het altijd belangrijk om aan de randen minder druk op de borstel te zetten. Doe dit door de machine hoger in te stellen, minder hard op de borstel te drukken of til de machine een klein stukje op. Zo voorkomt u dat het kunstgras aan de randen losraakt.

Waarom kunstgrasmachines van Kunstgrasonderhoud.com?

Op naar een mooi en schoon gazon met Kunstgrasonderhoud.com!