Bent u aan het oriënteren voor nieuw kunstgras en vraagt u zich af hoe het met onkruid zit? Of heeft u kunstgras en wilt u onkruid verwijderen wat in uw kunstgras groeit? U bent niet de enige. Onkruid in kunstgras is een veelvoorkomend probleem wat ook lastig te voorkomen is. Uiteraard is het mogelijk om bij de aanleg al te kiezen voor de juiste aanpak wat ervoor zorgt dat het niet langs onder door het kunstgras groeit. Ook dan heeft u kans op onkruidgroei langs de bovenkant van de kunstgrasmat. Hieronder geven wij een aantal tips om onkruid te voorkomen of weg te halen.

  1. Zorg voor een goede basis onder uw kunstgras
  2. Houd uw kunstgras schoon door regelmatig borstelen of vegen
  3. Verwijder onkruid regelmatig met de hand
  4. Bestrijd het onkruid met speciaal kunstgraszout
  5. Schakel een expert in voor grote oppervlakten of veel onkruid

 

Onkruidgroei in kunstgras voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Voordat we gaan kijken naar hoe het mogelijk is om onkruid uit kunstgras weg te halen, gaan we eerst kijken naar hoe het voorkomen kan worden. Dit begint bij de basis van het aanleggen. Als u kunstgras door een profesional laat aanleggen, zult u minder snel last van onkruid krijgen. Dit komt doordat er dan gebruik wordt gemaakt van drukverdeeldoek of valdemping waar geen onkruid doorheen groeit. Dit laat echter wel water door, waardoor het water niet op de grasmat blijft liggen. Als deze basis goed aangelegd wordt, zult u veel minder last hebben van onkruid. Wilt u zelf kunstgras aanleggen en bent u op zoek naar deze accessoires? Neem contact met ons op voor advies en tips.

 

Onkruid uit kunstgras verwijderen

Als u al kunstgras heeft liggen en onkruid hieruit wilt verwijderen, zijn er een aantal tips waar u op kunt letten.

Tip 1. Onkruid met de hand verwijderen

Heeft u toch last van onkruid of plantjes die in het kunstgras groeien? Probeer deze dan zo snel mogelijk met de hand te verwijderen. Wordt het u te gortig? Neem dan contact met ons op. Ons personeel van de onderhoudsdienst kent alle kneepjes van het vak om kunstgras grondig en effectief schoon te maken en onkruid te verwijderen. Hiervoor hebben wij speciale machines.

 

Tip 2. Houd het kunstgras schoon

Door regelmatig uw kunstgras aan te vegen of te borstelen blijft het kunstgras mooi rechtop staan. Hierdoor krijg onkruid minder kans om zich te nestelen. “Wat is regelmatig?” is dan natuurlijk de volgende vraag. Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals de omgeving, de temperatuur, de zon en of er veel vogels in en rondom uw tuin leven. In een omgeving met relatief weinig bomen en vogels voldoet één keer in de één of twee maanden vegen prima. Staan er meerdere bomen in de buurt en komen er veel vogels dan is het verstandig om iedere week of iedere twee weken het kunstgras te vegen. Zo veegt u zaadjes en jong onkruid direct weg. Hoeft u maar af en toe te vegen? Dan is onze kunstgrasbezem een ideale oplossing voor u. Deze werkt beter dan een gewone bezem door de gekromde haren. Heeft u een groter oppervlak of moet u wekelijks vegen, bekijk dan onze elektrische veegmachine (binnenkort ook op accu verkrijgbaar!).

 

Tip 3. Bestrijd het onkruid met kunstgraszout

Heeft u het kunstgras geveegd en is het onkruid hierbij verdwenen? Kijk dan goed naar het afval dat van het kunstgras afkomt. Zitten er wortels aan het onkruid? Zo niet, dan kunt u de wortels alsnog doden door speciaal zout voor kunstgras over het kunstgras te strooien. Dit is puur zout wat ervoor zorgt dat het onkruid dood gaat. Dit speciale kunstgraszout zakt weg in de mat en zal niet op het oppervlak blijven liggen, ook bij droog weer. Blijft het zout wel liggen, doordat er te veel op hoopjes gestrooid is? Veeg er dan een keer met de bezem overheen. Dit zorgt ervoor dat de vezels van de kunstgrasmat overeind gaan staan en het zout in het kunstgras wegzakt.

 

In het kort

Onkruid in kunstgras is het gevolg van weinig onderhoud aan het kunstgras. Houd het kunstgras dan ook schoon door regelmatig onderhoud uit te voeren, met het juiste gereedschap, de juiste bestrijdingsmiddelen en soms de hulp van specialisten. Door bovenstaande tips toe te passen kunt u onkruid al behoorlijk beperken. Daarnaast blijft uw kunstgras door regelmatig onderhoud mooier. Het gras blijft overeind staan en ziet er daardoor netter en groener uit. Regelmatig onderhoud loont!

Gaat u zelf aan de slag? Kijk rond tussen onze materialen en gereedschappen voor de juiste aanpak van het kunstgras onderhoud. Liever een expert inschakelen? Neem contact met ons op of lees meer over onze werkwijze voor het onderhoud van kunstgras.

Veelgestelde vragen

Is MossKade veilig voor huisdieren?

Absoluut, het is ontwikkeld met het oog op milieu en veiligheid. U kunt het zonder zorgen gebruiken in tuinen waar kinderen en huisdieren spelen.

Hoe vaak moet ik mijn kunstgras behandelen?

Dit hangt af van uw specifieke situatie. Denk hierbij aan hoe bosrijk de omgeving is, hoeveel schaduw er op uw kunstgras valt, of het kunstgras onder bomen ligt en hoe vochtig de omgeving is. Over het algemeen is het verstandig uw kunstgras twee keer per jaar te inspecteren en zo nodig te behandelen.

Werkt MossKade ook tegen andere soorten onkruid?

Hoewel MossKade specifiek ontworpen is tegen mos, kan het ook effectief zijn tegen sommige algen.

Op naar een mooi en groen gazon met Kunstgrasonderhoud.com!